Orașe europene frumoase dar uitate de turiști

În momentul în care ai în vedere planificare unui city trip, orașe precum Londra, Amsterdam sau Paris ți se par cele mai potrivite. Însă există orașe europene mai mici, dar la fel de frumoase, adesea ignorate și uitate de turiști.

Cracovia. Cracovia, un oraș supranumit vechiul oraș, este cu siguranță cel mai frumos oraș din Polonia. În ciuda celui de-al Doilea Război Mondial și a trecutului sumbru, Cracovia este un oraș ce a știut să rămână intact și magnific. Situat în partea de sud-est a Poloniei, Cracovia are un centru istoric pur și simplu superb. Turiștii au posibilitatea de a face o plimbare relaxantă pe străduțele sale tipice, înțesate de magazine, cafenele și restaurante, să descopere numeroasele biserici, cartiere și piețe. O vizită a lagărului de concentrare de la Auschwitz se impune precum și cea a minei de sare Wielicza.

Salamanca. Dacă îți dorești să călătorești și să înveți spaniola în același timp, Salamanca este destinația de care ai nevoie. Acest oraș hispanic, situat în comunitatea autonomă Castille e Leon este un oraș universitar, locul ideal în care poți învăța limba spaniolă. Studenții sunt cei care animă orașul 24 de ore din 24. Gustă specialități locale precum șunca iberică, hornazo sau chanfaina.

Bratislava, capitala Slovaciei, este un oraș tipic datorită situării geografice: este situat la încrucișarea a trei țări: Austria, Ungaria și Slovacia. Această particularitate se resimte și face din arhitectura orașului o arhitectură unică, o combinație de numeroase stiluri. Clădirile istorice se amestecă cu clădirile moderne: turnuri medievale, un palat baroc, numeroase muzee naționale dar și numeroase clădiri ultra moderne. De la Observation Desk vei avea ocazia să profiți de o panoramă magnifică asupra orașului, de la 95m. Bratislava este un oraș cu o cultură bogată.

Riga, capitala Letoniei, este un oraș construit pe marea Baltică. Un oraș ideal pentru îndrăgostiții care au ocazia să facă o plimbare romantică cu vaporul pe canalele orașului. Vizitează biserica Sf. Petru, monumentele istorice ale orașului, admira arhitectura superbă și relaxează-te în stațiunea balneară Jurmala.

Lasă un răspuns