Jocuri de interior pentru zilele ploioase

Vara totul e roz – copiii ies in parc, merg la bunici unde zburda prin toata curtea, se simt foarte bine in natura, exploreaza tot ceea ce se poate explora.

Toamna, iarna si chiar si o parte din primavara, copiii se simt ca si inchisi intr-o cusca atunci cand afara ploua, ninge sau bate vantul prea tare si nu pot sa iasa afara sa se joace cu prietenii sau sa se plimbe macar intr-un parc sau in jurul blocului.

Asadar, pentru aceste zile in care parintii se vad nevoiti sa ii forteze pe copii sa isi petreaca mai mult timp in casa, (in afara de orele petrecute la scoala sau la gradinita, cam tot timpul), exista activitati placute care se pot face si indoor, in living sau in dormitor si care includ jocuri intre parinti si copii, intre frati, sau chiar jocuri individuale dar distractive.

Jocurile de rol

Aceste jocuri sunt potrivite pentru orice varsta si pot fi jucate atat intre frati cat si parinti-copii. Jocurile de rol pot include costumatii adecvate, compuse din haine si accesorii care se gasesc in garderoba. Se pot juca de-a medicul si pacientul, profesorul si elevul, mama si copilul, pot lua animite personaje fictive din povesti precum lupul si scufita rosie, cenusareasa si mama vitrega, cei trei purcelusi si lupul (pentru familiile mai numeroase) si lista poate continua.

Jocuri de aventura

Orice joc de aventura incepe cu instalarea unui cort in sufragerie. Daca in trusoul cu jucarii al copilului nu exista un astfel de cort, cu siguranta se poate crea unul din cearceafuri, cutii, cozi de matura si mop. Apoi poate incepe aventura cu cavaleri, printese, balauri, sau poate o excursie imaginara in munti, punerea in scena a unei povesti cum ar fi Hansel si Gretel potrivita pentru toate catehoriile de varsta.

Jocuri de societate

Jocurile de societate de tipul Nu te supara frate care implica mai multi jucatori, aruncarea zarurilor, poate starni multe rasete si voie buna in randul celor mici. De asemenea, sunt o multime de alte jocuri de societate care pot fi cumparate de la librarii.

Jocuri de constructie/ creatie/ modelaj

Atat pentru copiii mai mari cat si pentru copiii mai mici, zilele ploioase le poate pune la contributie imaginatia. Asadar, jocurile de constructie cu piese de LEGO, jocurile de creatie cu piese de culori diferite care trebuie infipte intr-o plansa cu gauri din plastic precum si alte jocuri de creatie cu magneti si nu numai se vor dovedi perfecte pentru zilele ploioase sau racoroase. Modelarea plastilinei reprezinta o alta metoda de petrecere a timpului liber.

Jocuri de mima

Nu poate fi nimic mai distractiv decat un joc de mima care implica momente placute si foarte haioase petrecute alaturi de cei dragi.

Lasă un răspuns