Dracula – ce diferențe există între serialul Netflix și opera originală a lui Bram Stoker?

Descopera principalele diferente intre serialul Dracula a lui Steven Moffat si Mark Gattis de pe Netflix si opera originala apartinand lui Bram Stoker care povesteste aventurile legendarului vampir.

Incepand cu 4 ianuarie 2020, abonatii Netflix pot descoperi o noua viziune, cu totul si cu totul terifianta asupra povestii lui Dracula, in cadrul unui mini-serial britanic de trei episoade difuzat pe platforma. Mai periculos si mai malefic ca niciodata, acest monstru insetat de sange reinventat aici de catre Steven Moffat si Mark Gattis cu siguranta te va impresiona in acest inceput de an. Bazat pe povestea mitica a vampirului creata de irlandezul Bram Stoker in 1897, fictiunea produsa de canalul BBC One reia numeroase elemente din cartea originala dar uneori avem impresia ca se si indeparteaza cam tare. Descopera principalele diferente existente intre serial si opera lui Bram Stoker.

In serialul Netflix Dracula, Agatha reprezinta o combinatie intre doua personaje. In carte, Harker nu incearca sa gaseasca hartile castelului,nici sa le salveze pe sotiile lui Dracula. De altfel, contele insusi este cel care escaladeaza peretii cladirii si nu una din sotiile sale.

Harker nu devine un vampir. Supravietuieste, se casatoreste cu Mina si cuplul are un copil.

Dracula poate trai la lumina zilei. Are o mustata, nu poarta o pelerina si este un personaj mult mai auster decat in serial.

Dracula intinereste o singura data in Anglia. Nu absoarbe tineretea victimelor sale nici accentul sau amintirile acestora.

Scena atacului manastirii nu exista in roman insa unele elemente sunt reluate precum faptul ca este capabil sa controleze lupii sau ca se schimba in caine. Nu se transforma in Harker.

In serial, Agatha reprezinta combinatia dintre doua personaje – cea a calugaritei Agatha (care nu este atee) si a vanatorului de vampiri Abraham Van Helsing.

Episoadele 2 si 3 din serialul Dracula isi iau o mare libertate in raport cu cartea.

Evenimentele care se deruleaza pe vapor in episodul 2 al serialului au fost extinse deoarece, in carte aceasta parte este dezvoltata doar pe patru pagini. Aproape toate personajele au fost create de catre Steven Moffat si Mark Gattis. Dracula calatoreste intr-o cutie, nu face parte din pasageri.

Personajul lui Lucy Westenra este hipnotizat de catre Dracula inainte de a deveni vampir. Scenele mortii si invierii au fost inventate.

Intreaga intriga din episodul 3 al serialului a fost creata, in afara de interactiunile cu Lucy. Nu exista un Institut Harker, nicio tentativa de a-l captura pentru a-l studia. In carte, este ucis in Transilvania de catre pretendentii lui Lucy, Mina, Van Helsing si Jonathan.

Ramane de vazut daca iti va placea sau nu acest serial tocmai datorita acestor numeroase diferente fata de romanul original.

Lasă un răspuns