Destinații de Sf. Valentin ideale pentru un city-trip romantic

Ti-ai dori sa sarbatoresti Ziua Indragostitilor printr-un city trip romantic ? Foarte bine, si asa Sf. Valentin se apropie cu pasi repezi. Iata cateva din cele mai potrivite destinatii pentru un city trip romantic.

Capri. Aceasta insula din golful Napoli din Italia este reputata pentru frumusetea sa naturala si nu numai. Cateva minute sunt de ajuns pentru a cadea sub farmecul acestei frumuseti italiene. Piata principala din Capri, supranumita Piazzetta a devenit celebra datorita cinematografiei si a devenit un fel de salon in aer liber in centrul mondenitatilor. Savureaza din plin dolce vita descoperind Villa Michele, gradinile Augustus si ruinele vilelor imperiale romane.

Sevilia. Capitala Andaluziei adaposteste o multime de bijuterii. Oras cu trecut prestigios, strazile din Sevilia adapostesc o mare bogatie arhitecturala. Printre comorile de descoperit cu alesul inimii se numara Plaza de Espana, Alcazar, Giralda sau Casa de Pilatos. Guadalquivir, fluviul care traverseaza Sevilia, adauga un supliment de suflet orasului. Poti alege sa faci o croaziera sau pur si simplu sa de plimbi prin oras in doi pe stradutele romantice.

Praga. Capitala Cehiei este considerata una din cele mai frumoase capitale din Europa. Inima istorica a orasului cu 100 de clopotnite spune povestea a diferitelor curente arhitecturale care s-au perindat pe aici. Fiecare cartier din Praga poseda o atmosfera speciala si un farmec unic. O plimbare pe stradutele intortocheate nu trebuie sa lipseasca din program, travereseaza splendidul pod Carol si viziteaza Biserica Sf. Nicolae. Castelul Praga si gradinile palatului sunt pur si simplu magnifice. Indragostitii isi dau de obicei intalnire la poalele statuii poetului romantic Karel Hynek Macha. Conform legendei, un sarut in acest loc face ca relatia de iubire sa dureze o eternitate.

Bruges. Mica Venetie din Nord este si ea ideala pentru cuplurile de indragostiti. Acest oras medieval cu o arhitectura gotica remarcabila isi datoreaza porecla datorita numeroaselor canale care o traverseaza. Veritabil muzeu in aer liber, centrul orasului Praga este de altfel clasat in patrimoniul mondial Unesco. Pentru indragostiti, se impune o plimbare pe malul lacului Iubirii. Legenda spune ca indragostitii trebuie sa se opreasca aici pentru a face un juramant de iubire.

Sankt Petersburg. La Sankt Petersburg povestile de iubire nu mor niciodata…asta scria tarul Alexandru al II-lea sotiei sale Ecaterina chiar in dimineata asasinatului sau, pe 13 martie 1881. Se spune ca vechea capitala ruseasca este destinatia de iarna preferata a indragostitilor. Orasul imperial si-a pastrat un patrimoniu arhitectural de-a dreptul exceptional – palate somptuoase, monumente colorate, parcuri imense si gradini… o plimbare de-a lungul canalelor Neva iti va permite sa descoperi Venetia Baltica sub o alta fata, putin mai diferita ca veritabila Venetia.

Lasă un răspuns