Croația – comori naturale care fac bogăția țării

Situată pe coasta de est a Adriaticii, Croația este o țară ce se poate lăuda cu o mulțime de comori naturale și culturale. Cu 14,9 milioane de vizitatori în 2015, Croația este una din cele mai căutate destinații de vacanță la momentul actual.

Cunoscută și apreciată pentru plajele și sărbătorile estivale, Croația este în egală măsură destinația excelentă pentru iubitorii de natură. Cu cele opt parcuri naturale pe care le adăpostește, veritabile paradisuri naturale, Croația este destinația perfectă pentru cei care vor să se simtă mai aproape de natură.

Ape cristaline, munți, cascade, faleze, păduri…atâtea atribute care fac din Croația și parcurile sale naturale un veritabil paradis pe pământ. Dacă tot vorbim despre parcurile naționale, imposibil să nu amintim de parcul național Plitvice și cele 16 lacuri ale sale ce au drept numitor comun râul Plitvice.

Parcul Plitvice este cel mai vizitat parc din Croația, cu peste 900 000 de vizitatori pe an. Cascade și ape turcoaz le oferă vizitatorilor un spectacol de neuitat. Flora parcului taie respirația oricui în timp ce fauna intactă este compusă din numeroase specii protejate. Să nu fii surprins dacă te vei întâlni cu un urs brun în parc, acesta este simbolul parcului.

Pentru iubitorii de natură și peisaje care taie respirația, insulele croate sunt ideale. Dotate cu o mare varietate de peisaje, acestea din urmă sunt adevărate comori naturale. Insula Mljet care adăpostește parcul național cu același nume este una din aceste comori.

Accesibilă cu feribotul din orașul Dubrovnik, insula adăpostește un patrimoniu bogat, cultural și natural totodată. Mănăstiri, monumente istorice, plaje, faleze, lacuri, păduri înscrise în patrimoniul mondial Unesco, sunt doar câteva din lucrurile oferite de insula Mjlet. Insula dispune de cinci tipuri de păduri diferite.

Îți vine să crezi sau nu, aceste comori se află la mai puțin de 1000 de kilometri distanță de țara noastră. Croația este o destinație de descoperit și re-descoperit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *