Cele mai interesante lucruri despre Ecuador

Deoarece ne place să vă surprindem și să vă vorbim despre lucruri interesante, am adunat pentru voi câteva lucruri despre Ecuador pe care poate nu le-ai știut.

Ecuador și Chile reprezintă singurele state din America de Sud care nu se învecinează cu Brazilia. Țara și-a primit numele de la linia imaginară roșie care împarte globul în cele două emisfere iar cea mai mare parte a Ecuadorului se regăsește în emisfera sudică.

Pălăriile de Panama sunt de fapt ecuadoriene. Acest nume care ne induce în eroare cu privire la proveniența sa se datorează faptului că muncitorii din lumea întreagă au achiziționat aceste pălării din pai ecuadoriene pentru a se proteja de soare în timpul construirii canalului din Panama.

Insulele Galapagos fac parte din teritoriul ecuadorian însă sunt situate la o distanță de 1000 de kilometri. Chiar dacă insulele sunt situate în partea de est a Oceanului Pacific și cea mai apropiată insulă, San Cristobal, se află la 956 de kilometri distanță de coastele ecuadoriene, Galapagos constituie una din cele patru regiuni ale Ecuadorului. Arhipelagul este compus din numai puțin 40 de insule de origine vulcanică.

Ecuadorul este cea mai mică țară din Anzi însă are o mulțime de comori ce abia așteaptă să fie descoperite.

Steagul Ecuadorului reprezintă diversitatea, cerul și sângele. In realitate, galbenul reprezintă diversitatea țării, albastrul simbolizează cerul și roșul sângele, un omagiu adus celor care au luptat pentru independența țării.

Chiar dacă toată lumea știe că Ecuadorul are drept capitală Quito, numele acesteia este de fapt San Francisco de Quito, conform Unesco, unul din cele mai frumoase și mai bine păstrate centre istorice pre-coloniale. În 2011, Quito a primit titlul de capitala culturală a Americii de Sud.

Sărbătoarea națională este pe 10 august. Lupta pentru independența Republicii Ecuador a început în 10 august 1809.

Lasă un răspuns