Ce muzee putem vizita pe Coasta de Azur?

Pentru majoritatea din noi, Coasta de Azur reprezintă o destinație de lux în care putem petrece o vacanță de neuitat. Paradoxal sau nu, Coasta de Azur adăpostește o mulțime de muzee, care mai de care mai interesante. De la Nisa la Saint-Tropez, vei descoperi veritabile comori culturale.

Pentru a admira arta contemporană, îndreaptă-ți pașii spre Fundația Maeght la Sain-Paul-de-Vence. Acest muzeu adăpostește o colecție permanentă compusă din mozaicuri de Chagall, sculpturi aparținând lui Giacometti și un labirint conceput de Miro. Adesea, fundația își deschide porțile pentru numeroase expoziții temporare.

Dacă preferi arta primitivă, atunci destinația potrivită este Cannes și muzeul Castre, instalat într-un castel medieval clasat monument istoric, cocoțat pe dealul Suquest. Muzeul Castre este considerat unul din cele mai frumoase locuri din Cannes, găzduind numeroase colecții de antichități.

Numeroasele încăperi ale muzeului sunt special amenajate, în funcție de rolul fiecăreia în parte. Exponate din ceramică minuțios realizate, picturi datând din secolul XIX, o mulțime de colecții valoroase.

La Nisa, arta este mai variată și mai numeroasă. Pentru pasionații de artă, Nisa reprezintă o veritabilă mină de aur. Orașul adăpostește muzeul Chagall, muzeul Matisse și Muzeul de Artă modernă și de Artă contemporană (intrarea este gratuită).

Muzeul Matisse este situat într-o clădire frumoasă de culoarea roșie pe dealul Cimiez, în vecinătatea vechiului amfiteatru al orașului. La muzeul Matisse turiștii pot admira cele mai cunoscute lucrări ale cunoscutului artist Henry Matisse. Muzeul adăpostește și o serie de scuplturi și obiecte personale ale artistului.

Satul Perché, situat pe un vârf de munte, a reprezentat, timp de mai multe secole, un refugiu pentru artiștii în căutare de muzee unde să își expună arta. Satul pitoresc Perché este compus aproape în întregime din mici galerii de artă deținute de artizanii locali dornici să își expună operele de artă.

Lasă un răspuns