Care sunt alimentele care pot trata artrita?

Inflamațiile fac parte din răspunsul imunitar al organismului în fața agresiunilor exterioare. Fără ele, organismul nu s-ar putea vindeca. Dar atunci când nu sunt ținute sub control, problemele precum artrita pot sa afecteze corpul.

Chiar dacă nu există tratamente pentru artrită, alimentele prezentate în acest articol alături de un stil de viață sănătos, menținerea unei greutăți normale și reducerea nivelului de stres te poate ajuta să tratezi simptomele artritei.

Care sunt deci alimentele de consumat pentru a trata artrita?

Peștele. Peștele gras precum somonul, macroul, tonul sau sardinele este foarte bogat în acizi grași omega 3 care ajută la reducerea inflamațiilor.

Usturoiul. Poate să fie cel mai bun aliat al tău atunci când vine vorba despre artrită. Este foarte bogat în sulfură de alil și thiacremonon care au cele mai bune proprietăți anti-inflamatorii. Persoanele care consumă în mod regulat ceapă, usturoi sau praz pot preveni artrita precoce.

Uleiul de in. Este cel mai bogat ulei în acizi grași omega 3. Are capacitatea de a limita inflamațiile și de a ameliora simptomele legate de artrită.

Cireșele. Mai multe studii au demonstrat faptul că cireșele pot să reducă frecvența crizelor de gută. Conțin antocianine, compuși care au un rol foarte important anti-inflamatoriu. Antocianinele se pot regăsi și în alte fructe roșii sau mov precum căpșunile, murele, coacăzele sau frăguțele.

Ceaiul verde. Și ceaiul verde are un puternic efect anti-inflamatoriu. Joacă un rol cheie atunci când vine vorba despre inflamație. Ceaiul verde este bogat în polifenoli, un compus care are proprietăți antioxidante care pot sta la baza reducerii inflamațiilor și a distrugerii cartilagiilor.

Citricele. Citricele precum lămâia, portocalele, sau grepfrutul sunt foarte bogate în vitamina C. O vitamină care are un rol de antioxidant și care previne inflamațiile și care poate să mențină articulațiile sănătoase.

Nucile. Nucile sunt bogate în proteine, calciu, magneziu și zinc și vitamina E. Conțin și ele antioxidanți care ajută corpul atunci când vine vorba despre a repara problemele cauzate de inflamație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *